Focus

Wat is op dit moment belangrijk? Focus is voor mijzelf een heel belangrijk item want ik, als creatief mens, heb over het algemeen genomen 100 ideeën op een dag over tekenen of  ontwerpen.
Maar ja. Je kunt niet alles tegelijk doen. Soms toll en gedachten uit het verleden of over de toekomst allemaal door je hoofd en is het  moeilijk om te scheppen. 

Maar toen ik eenmaal het boek “Essentialisme, Niet meer alles moeten” van Greg McKeown had gelezen werden voor mij dingen duidelijk. 

Hoe belangrijk is het om je gedachten te focussen op het heden, het nu. Je stemmen op wat is nu belangrijk en zo te genieten van het moment. Meer  focus leggen op jezelf maakt dat je dichter bij jezelf staat. Het helpt je er achter te komen wie je in wezen bent, wat je werkelijk voelt en  wat je echt wilt.

Focussen is ook luisteren naar je lijf en weten hoe je erin staat. Dit leidt tot inzicht, lichamelijke ontspanning en positieve verandering in je leven. Je gaat jezelf beter begrijpen, voelen en je leven zo inrichten zoals jij dat wilt. Wat kan helpen om te focussen is het bijhouden van een soort dagboek of bullet Journal en daar een lijst in te maken met dingen die je belangrijk vindt en ooit nog wilt doen, maar niet nu. 

Dan een lijst met alle ideeën die je in je hoofd hebt. Zet ze allemaal op papier. Dit gaat je helpen en zorgt ervoor dat je je ideeën niet vergeet welke misschien later nog eens van pas gaan komen. Daarnaast ontstresst het je want je hoeft niet meteen overal wat mee te doen.

Als je dit gedaan hebt kun je voor jezelf kijken wat er nu belangrijk is. Zo werk je je lijst af en je zult merken dat je meer gefocust bent op wat je doet. Ze noemen dit ook wel “Kairos” kwaliteit van leven. Leer jezelf aan je meerdere malen per dag af te stemmen op jou Kairos. Hierdoor ga je beter presteren en je ook beter en gelukkiger voelen. Focus kan je hierbij echt helpen. Het helpt je meer in het hier en nu te leven. Schrijf jouw momenten in je dagboek.

Het leven is alleen op het moment zelf beschikbaar.
Als je huidige moment ontvlucht, kun je de momenten van
je dagelijkse leven niet intens beleven.

Thich Nhat Nanh

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stilstaan !!

Energie en tijdsbesteding